TAMTRON SCALEX WILD

Tamtron

Laadukas ohjelmisto on mittausjärjestelmän aivot

Tamtronin Scalex Wild pitää osaltaan huolen, että liikkuminen rautateillä on turvallista. Tamtronin ja Riihisoftin yhteinen kehitystyö palkittiin, kun pyörävoimien mittausjärjestelmä valittiin kilpailutuksessa käyttöön Suomessa. Järjestelmä on käytössä myös Venäjällä ja Puolassa.

Seitsemäntoista rautatiekiskoille eri puolille Suomea sijoitettua mittausasemaa antureineen mittaroi ja punnitsee junia ja lähettää mittaustuloksia esimerkiksi liikenteenohjauskeskuksiin. Havaituista poikkeamista lähtee automaattinen hälytys.

Pyörävoimien mittausjärjestelmä havaitsee viat junien pyörissä, toimii erittäin tarkkana vaakana ja havaitsee kuormausvirheet – kaikki tämä, vaikka juna ajaisi ohi 250 kilometrin tuntivauhtia.

Tuote sisältää kaikkea mahdollista raudasta tiedonsiirtoon.

”Mittausjärjestelmä tuottaa valtavan määrän raakadataa. Tätä dataa pureskelee Riihisoftin rakentama ohjelmisto. Softa on koko kokonaisuuden aivot”, kertoo tuotekehityksestä vastaava projektipäällikkö Vesa Pajunen Tamtronilta.

Tarkkoihin ja innovatiivisiin punnitusratkaisuihin erikoistunut Tamtron tuottaa ohjelmistoja itsekin. Scalex Wild pyörävoimien mittausjärjestelmä on kuitenkin niin laaja kokonaisuus, että ulkopuolinen kumppani otettiin mukaan heti alkumetreillä.

Tiivis yhteistyö Riihisoftin kanssa on jatkunut useita vuosia. Saumaton kumppanuus on tuottanut paitsi koodia myös lisäarvoa tuotekehitykselle.

”Täysin uusien ratkaisujen innovointi puhtaalta pöydältä ja yhteinen ideoiden sparraus on ollut todella arvokasta. Riihisoftin asiantuntija on sisällä meidän liiketoiminnassa – ei pelkässä koodaamisessa”, Pajunen sanoo.

Scalex Wild pyörävoimien mittausjärjestelmä havaitsee pyöräviat, jotka voivat vahingoittaa rautatiekalustoa tai raiteita, tarkkailemalla raiteiden ja pyörien välisiä voimia. Tunnistetuista vioista annetaan automaattinen hälytys, kun asetetut hälytysrajat ylittyvät.

Lue lisää Tamtron Scalex Wild pyörävoiminen mittausjärjestelmästä