RIIHIBLOGI

18.02.2019

Väliaikaiset Local Admin oikeudet työasemille älykkäästi

Ohjelmien asentamista organisaatioiden työasemille on yleensä rajoitettu peruskäyttäjiltä kuten kuuluukin. Näin haittaohjelmat eivät pääse vapaasti mylläämään ja asentelemaan takaovia yms. laittomuuksia työasemiin. Silloin tällöin loppukäyttäjällä on kuitenkin tarve asentaa joitain lisäohjelmia tai muuttaa työasemakonfiguraatiota manuaalisesti. Tällöin tarvitaan väliaikaisesti järjestelmänvalvojan oikeudet operaatioiden suorittamiseksi. Näitä väliaikaisia Local Admin oikeuksia on sitten organisaatiosta ja prosessista riippuen haettu, anottu ja toimiteltu milloin mitenkin homman hoitamiseksi tai loppukädessä IT-tuki tekee asennukset etäyhteyden avulla.

Asian helpottamiseksi toteutimme Riihi DMA:han älykkään asennuspaketin väliaikaisten Local Admin oikeuksien hallintaan. Jonkin verran omaa Riihikoodia ryyditettynä Windows PowerShell scriptauksella ja homma saatiin laadukkaasti tuotantoon. Nyt loppukäyttäjä voi pyytää työasemaltaan itse väliaikaisesti Local Admin oikeudet käyttöönsä sovituksi ajaksi, esimerkiksi puoleksi tunniksi, Intune yritysportaalin kautta (Intune Company Portal). Kun määritelty aika on kulunut loppuun, oikeudet poistuvat automaattisesti. Kätevää eikö?! Tämäkin älykäs paketti löytyy Riihi DMA:n valittavien vakiopakettien listalta.

Teknologiat

Lisätietoa aiheesta ja Riihi DMA palvelusta yleisesti saat tutusti yhteyshenkilöidemme kautta.


Microsoft Silverpartner 200px BW.png
umbraco-certified-partner.png
episerver-associate-partner.png
microsoft-net.png
microsoft-azure.png
html-css-js.png
Intune 200px_BW.png
microsoft-sql-server.png

Hei! Käytämme evästeitä parantaaksemme palveluamme. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää OK